Delovno - počitniški teden na sejmišču AGRE

 unnamed
 
Tudi letos bo društvo prisotno na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Od 10. do 16. julija bomo imeli na sejmišču delovno-počitniški teden, ko bomo pripravljali prostor in vsebine za predstavitev Društva za permakulturo Slovenije tekom AGRE, ki se bo odvijala med 26. in 31. avgustom.

 

Vabljeni, da se nam pridružite za cel teden (ali pa nekaj dni). Vse skupaj lahko jemljete kot aktivne permakulturne počitnice za celo družino, saj bomo velik poudarek dali delu z otroki, “odrasle” aktivnosti pa bomo organiziralni na način, da bodo lahko sodelovali tudi otroci. Okvirni program delovno-počitniškega tedna bo: 

 
PONEDELJEK 10.7. - Ureditev nastanitev, ureditev kuhinje, vzpostavitev hiške, montaža tuša, seveda popoldansko kopanje. Ponedeljek bo bolj namenjen administrativnim pogledom društva, kako ga organizirati bolj produktivno, kako biti bolj prepoznaven v slovenskem področju. Delo bo bolj splošno, sproščeno, imeli boste čas za sebe in otroke, začetek urejanja prostora za varstvo na AGRI,…
 
TOREK 11.7. - Dan bomo začeli s krogom sanj za skupno bivanje, da nastavimo teden prilegajoč na vsakega posameznika.Torek bo dan za vroče kompostiranje. Teorija in praksa. Sestavili bomo kompostni kup, katerega bomo v soboto prvič premetali.
 
SREDA 12.7. - Urejanje okolice hiške, vrta, njive, sestavljanje in risanje panojev za AGRO o biooglju in vročem kompostiranju, urejanje prostora za varstvo otrok.
 
ČETRTEK 13.7. - Urejanje okolice hiške, vrta, njive, sestavljanje in risanje panojev za AGRO o biooglju in vročem kompostiranju, urejanje prostora za varstvo otrok.
 
PETEK 14.7. - Kako sestaviti domač set za kuhanje biooglja. Nekaj oglja bomo tudi skuhali. Spoznali bomo tudi načine uporabe biooglja.
 
SOBOTA 15.7. - Urejanje okolice hiške, vrta, njive, sestavljanje in risanje panojev za AGRO o biooglju in vročem kompostiranju, urejanje prostora za varstvo otrok. Premetali bomo kompostni kup.
 
NEDELJA 16.7. - Zaključevanje dejavnosti, pospravljanje in odhod pozno popoldne.
 
Na sejmišču pa bomo prisotni tudi v času sejma AGRA, ki bo potekal med 26. in 31. avgustom. Pripravljamo različna predavanja in delavnice za odrasle in otroke.
 

Več o dogajanju in prijave.