Datum objave: 18. maj 2018Kategorija: Otroci v permakulturi

Dokumentarni filmi o pouku na prostem iz Nove Zelandije

Dokumentarni filmi so nastali v okviru projekta za lokalizacijo prehrane www.localisingfood.com. Ekipa projekta LOKALIZIRAJMO HRANO je gostovala po vsej Novi Zelandiji in bila priča mnogim zanimivim pobudam otrok o gojenju, predelavi in shranjevanju njihove hrane.

Dokumentarec RASTOČE ŠOLE je čudovita zbirka zgodb otrok, ki odkrivajo od kje prihaja hrana. Dokumentarni filmi pomagajo razširiti kulturo šolskih vrtov na Novi Zelandiji ter po svetu in hkrati nudijo podporo otrokom pri vzpostavitvi vseživljenjske povezave s svojo hrano.

V projektu so ustvarili štiri kratke dokumentarne filme:

- Prebujanje vrtnarjev (Awakening Gardeners), 21 minut, dostopni podnapisi v slovenščini

- Rast vrtnarjev (Growing Gardeners), 47 minut, dostopni podnapisi v slovenščini

- Obogatitev vrtnarjev (Enriching Gardeners), 28 minut, iščemo pomoč za pripravo podnapisov

- Opolnomočenje vrtnarjev (Empowering Gardeners), 22 minut, iščemo pomoč za pripravo podnapisov

Želimo si, da bi si dokumentarne filme ogledalo čim več učiteljev, staršev in drugih, ki so-oblikujejo učne izkušnje otrok. 

Predvajanje filma

Društvo ima licenco za predvajanje filma. Če želite brezplačno predvajati film v vaši šoli ali vrtcu, nas kontaktirajte na otroci(afna)permakultura.si.

V kolikor bi želeli podpreti ustvarjalce dokumentarnih filmov, to lahko naredite preko donacije Društvu za permakulturo, ki prispevke zbere in jih enkrat na leto posreduje ustvarjalcem.

Podnapisi

Podnapisi so plod prostovoljnega dela naših članih v okviru projekta Otroci v permakulturi. Če bi želeli sodelovati pri pripravi podnapisov nam pišite na otroci(afna)permakultura.si.