Članki

Filtri in razvrščanje
Društvospisano pred 2 mesecema
Mladinska izmenjava "Back2Nature" [04. - 13. 09. 2019] je ena izmed izmenjav, ki se odvijajo pod okriljem mednarodne permakulturne mreže “Youth in Permaculture”. Mreža YIP podpira vključevanje mladih v aktivno udeležbo in poučevanje o permakulturi. Izmenjave se je udeležilo 6 mladih iz ...
Preberi članek
Društvospisano pred 2 mesecema
Mladinska izmenjava "Let's Regenerate" [09. - 15.04. 2019] se je odvijala na zelo zanimivem prostoru. Pod okriljem iniciative YIP- Youth in permaculture, se je južno od Barcelone odvila izmenjava z zelo zanimivo tematiko regeneracije prostora z izjemno močnim elementom “Food Forest”.
Preberi članek
Društvospisano pred 4 meseci
2020 je bilo leto konstantnega prilagajanja, nenehno spreminjajočih načrtov, odrekanja, sprejemanja in potrpežljivosti. Kljub temu pa nam je uspelo izpeljati mnogo projektov, nekatere smo zasnovali na novo, nekatere pa prilagodili novim okoliščinam.
Preberi članek
Temelji permakulturespisano pred 7 meseci
Jo lahko načrtuje vsak od nas?
Preberi članek
Društvospisano pred 7 meseci
Smo družina in drugi sostanovalci (trenutno nas na domačiji živi in ustvarja 6 odraslih), kateri živimo in ustvarjamo na kmetiji, ki je bila mnogo let zapuščena. Naša vizija je ustvariti topel dom, ne samo za nas, ampak tudi za druge. Prostor, kjer se človek lahko odmakne od mestnega vsakdana, ...
Preberi članek
Dogodkispisano pred 2 letoma
Kot vsako leto, tudi letos v sklopu Kmetijsko-živilski sejem AGRA pripravljamo raznolik nabor predavanj in delavnic o permakulturi, naravni gradnji, vrtnarstvu, sadjarstvu, konoplji in drugih temah. Gostili bomo zanimive strokovnjake in praktike, ki bodo z vami delili svoje znanje in izkušnje.
Preberi članek