Kategorija: Dogodki

14. dan Ekovasi - Evolucija Sobivanja

Vabjljeni na 14. dan Ekovasi v Ekovasi Mokri Potok!

sobota, 19. sep. 2020
10:00
sobota, 19. sep. 2020
22:00

Dogodek se začne čez en mesec.

Si lahko predstavljate sanjsko življenje v idilični naravi v krogu somišljenikov?

Ne, ekovasi niso takšni prostori iz sanjskih predstav, kjer se cedita med in mleko. Ekovasi so kraji za prizemljevanje sanj in objem z realnostjo. Kakor se dež pojavi iz neba in se zlije v prej nevidne hudourniške in potočne struge, tudi naše sanje o sobivanju stečejo v smereh, ki jih ne bi nikoli mogli predvideti. Neka dolina, neko sedlo si nas nazadnje vzame za svojega in se poroči z nami. V skupnosti se ustalimo kot voda in najdemo z drugimi. Tisti, ki ne znajo biti voda, oddrsijo stran kot led ali izpuhtijo kot para.

Vse je v redu, tudi para in led sta voda! Pa vendar bomo na dnevu ekovasi praznovali značilnosti vode, ki se prilagaja posodi ali strugi, ki ji daje dom. Praznovali bomo povezovanje, prilagajanje, premagovanje ovir, praznovali bomo organsko evolucijo ekovasi z vsem lepim in težavnim kar spada zraven. Ali obstaja boljši prostor za povezovanje z duhom vode kot vas, ki nosi ime Mokri potok?

Čemu voda in prilagodljivost? No, v negotovih časih, ko niti ne vemo, ali bo zbiranje v večjem številu sploh mogoče, nam drugega kot prilagodljivost ne preostane.

Program bo, kot je tradicija že več kot 10 let, potekal po metodi odprtega prostora z obilico zanimivih predavanj, delavnic, prikazov, pogovorov, hrane, glasbe in še bi lahko naštevali.

Število mest je omejeno!

Prijavnica

20. septembra, po dnevu ekovasi, sledi na isti lokaciji še jesensko permakulturno srečanje.

Dan ekovasi se že četrtič pridružuje praznovanju Evropskega dne trajnostnih skupnosti z dogodki v praktično vseh državah po Evropi.